top of page

Varmepuden med socialt og miljømæssigt aspekt


Varmepuden med et socialt og miljømæssigt aspekt er inspireret af en gammel schweizisk tradition, hvor kirsebærstenene blev genbrugt. I stedet for at smide stenene væk blev de vasket og rensede omhyggeligt, hvorefter de blev fyldt i stofposer. Disse poser, kendt som kirsepuder, blev brugt til at lindre muskel- og ledsmerter, spændinger, mavekramper eller til at varme kolde tæer.


Denne tradition dannede grundlaget for Kirsepuden, som gør det nemmere at opnå velvære i hverdagen. Når kirsebærstenene opvarmes, afgiver de en behagelig varme, der trænger dybt ind i kroppen. Dette er særligt behageligt på kolde dage eller efter langvarigt arbejde i en bestemt stilling, f.eks. hvis man har siddet på kontoret hele dagen.


Kirsepuden produceres af det belgiske firma Inatura, som har integreret bæredygtighed, miljømæssige hensyn og social bevidsthed i deres produktion. I samarbejde med sociale myndigheder i Belgien har Inatura etableret et jobtræningsprogram for at hjælpe personer med handicap, herunder dem, der har været udsat for trafik- eller arbejdsulykker. Gennem dette særlige jobtræningsprogram, hvor de handicappede deltager i produktionen af kirsepuder, hjælpes de tilbage til det almindelige arbejdsmarked. Programmet har faktisk hjulpet mere end 3.000 personer med handicap med at finde passende arbejde. Inatura er baseret i byen Antwerpen i Belgien.


Kirsepuden er nem at bruge. Opvarmningen foregår enkelt i en mikrobølgeovn. For eksempel skal Kirsepuden Cervico blot opvarmes i 3 minutter ved 700 Watt i mikrobølgeovnen.


Kirsepuden er 100% naturlig med de rensede kirsebærsten og stof i slidstærkt ren bomuld, og tåler maskinvask ved 30 grader med indhold. Den fås foreløbig i fem varianter:

  • Cervico 13x55 cm - ideel for nakke- og lændesmerter efter PC brug.

  • Classic 27x27 cm - til behandling af lændesmerter eller som ispakke til sportsskader.

  • Jumbo 27x55 cm - til større kropsområde og store mennesker.

  • Lumbo 13x55 cm - med et praktisk stofbælte.

  • Dorso 21x125 cm - bred pude med stofbælte med velcrolukning.

Kirsepude bruges også af bl.a fysioterapeuter.


Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page