top of page

Hvilke tandproteser er der?


Ud over helproteserne, som bruges, når der ikke er naturlige tænder tilbage, er der forskellige forstadier af delproteser som tandproteser, som primært adskiller sig i deres tekniske egenskaber og materialer.


Et særligt tilfælde er den midlertidige protese, også kaldet immediat-protese Det er den umiddelbare protese, der bruges efter tab af tænder og bruges kun midlertidigt indtil den endelige protese er lavet. Med den midlertidige protese undgår man at være tandløs lige efter den sidste tand er trukket ud. Den adskiller sig ofte ved, at den bruger specielle plastik, der gør det muligt for undersiden af ​​protesen at tilpasse sig bedre til den ændrede overflade af slimhinden.


Kæberyggen, og kæbeknoglen, ændrer sig hurtigt under helingsprocessen. Der skabes nu hulrum mellem den og protesen, som i starten passede præcist. De får protesen til at løfte sig fra kæben.


Polstring kompenserer for disse forskelle. De unikke Protefix protesepuder er særligt effektive her, da de er med til at bygge bro over de regenerative forandringer i kæben på en smidig og "fjedret" måde.


Efter helingsprocessen justeres helprotesen præcist og indsættes i flere sessioner. Den er lavet af lugtfri plastik uden smag, og skal sidde så tæt som muligt på kæbens slimhinde. Dette er den eneste måde, at opnå en sikker pasform af protesen.

Dette er lettere i overkæben på grund af den større kontaktflade mod ganen. I underkæben er en mindre kontaktflade, da der jo skal være plads til tungen.

15 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page