top of page

Nye tendenser: Derfor er glutenfri kost blevet så populær


Glutenfri kost har for nylig oplevet en stor stigning i popularitet. Ikke kun blandt personer med glutenintolerance eller cøliaki, men også blandt folk uden disse sygdomme. Gluten er et protein, der findes i hvede, byg, rug og andre kornsorter. Det kan forårsage betændelse i tarmen hos personer med cøliaki eller glutenintolerance. Men hvorfor vælger flere og flere forbrugere at undgå gluten, selvom de ikke har en diagnose på glutenintolerance eller cøliaki?


En af grundene til den øgede popularitet af glutenfri kost er en øget opmærksomhed omkring fødevareallergi og intolerance. Flere forbrugere er blevet mere opmærksomme på, hvordan deres kost påvirker deres helbred og velvære. De er begyndt at undersøge, hvilke ingredienser der er i deres mad, og hvordan disse ingredienser kan påvirke dem.


Derudover er der også en stigende bevidsthed omkring inflammation i kroppen og dens påvirkning på sundheden. Gluten kan forårsage inflammation i tarmen hos personer med glutenintolerance eller cøliaki, men det kan også forårsage mindre inflammation i tarmen hos personer uden disse sygdomme. Inflammation er blevet forbundet med en række sundhedsproblemer, herunder diabetes, hjertesygdomme og autoimmune sygdomme.


En anden årsag til den øgede popularitet af glutenfri kost er tilgængeligheden af glutenfri produkter. Tidligere var det svært at finde glutenfri produkter i supermarkedet, men i dag er det blevet meget lettere. Mange supermarkeder har en sektion dedikeret til glutenfri produkter, og mange restauranter tilbyder også glutenfri muligheder på deres menuer.


Det er dog vigtigt at bemærke, at glutenfri kost ikke nødvendigvis er sundere end en kost, der indeholder gluten. Nogle glutenfri produkter kan være højt i fedt, sukker og kalorier for at forbedre smag og konsistens. Derfor bør man altid læse ingredienslisten og næringsdeklarationen på glutenfri produkter for at sikre, at de er sunde.


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page