top of page

Fascinerende: Historien bag Kyolic hvidløg går 2000 år tilbage i tiden


Hvidløg har længe været anerkendt for sine positive sundhedsmæssige egenskaber. Men hvad fik interessen for hvidløg som kosttilskud til at opstå i Japan? I denne artikel vil vi udforske historien bag Kyolic hvidløg, det mest udbredte kosttilskud af hvidløg med japansk oprindelse.

Hvidløg har været anvendt som krydderi og lægeplante i tusinder af år. Oprindeligt udviklet i Centralasien, har hvidløg været dyrket i mere end 2000 år før vores tid. Selv i vikingetiden var hvidløget kendt i Skandinavien. Dets popularitet som kosttilskud har også en lang historie.

Historien om Kyolic

Kyolic er det mest udbredte hvidløgskosttilskud og stammer fra Japan. Firmaet bag Kyolic er stolt af deres japanske arv og tilbyder gerne fremvisning af hvidløgsmarker, lagring og produktion. Det japanske selskab blev grundlagt for over 50 år siden og sælger nu hvidløgsekstraktet i 44 lande. Kyolic bidrager til at opretholde et normalt kolesterolniveau med en daglig dosis på en kapsel, tablet eller en tsk. af den flydende variant.

Under et besøg i Tokyo drøftede Arne Fagertun fra Norge og Jesper Bjerre Jensen fra MaxiPharma i Århus det unikke ved Kyolic. MaxiPharma har været importør af Kyolic til Danmark i lang tid. Fagertun påpeger, at produktet er unikt på flere måder. Hele fremstillingsprocessen er økologisk, og jordkvaliteten, hvor hvidløgene dyrkes, kontrolleres regelmæssigt for at sikre optimale næringsforhold. Der er gennemført omkring 650 publicerede studier af Kyolic, herunder af forskere ved universiteter i USA og Tyskland. Kyolic indeholder den aktive svovlforbindelse S-allyl-cystein, som har vist sig at have gavnlige fysiologiske egenskaber.


Lang lagringstid Kyolic adskiller sig fra almindeligt hvidløg ved den lange lagringstid. Under denne proces trækkes de aktive stoffer ud af hvidløgene, hvilket øger næringsværdien og gør produktet lettere at fordøje og optage. Japanerne sammenligner Kyolic med forholdet mellem druer og vin. Det tager tre år fra dyrkning til produktet når markedet, og den færdige hvidløgsekstrakt er 50 gange rigere på aktive stoffer end rå hvidløg.

Udbredt i hele verden

I Danmark er Kyolic et kosttilskud, men det er registreret som lægemiddel i flere andre lande. I Japan sælges Kyolic som lægemiddel på 3000 apoteker, og i Spanien, Grækenland og Australien er det registreret som naturlægemiddel. Der er også planer om at registrere Kyolic som et farmaceutisk præparat i Vietnam. Kyolic er oprindeligt et japansk produkt, og Japan har stadig flest forbrugere af Kyolic. Produktet blev introduceret i USA for 35 år siden og dyrkes nu i Californien og distribueres til USA, Canada og Europa.

Kyolic hvidløgskosttilskuddet har en fascinerende historie med japansk oprindelse. Med sin unikke fremstillingsproces, der inkluderer økologisk dyrkning og 20 måneders lagring, tilbyder Kyolic et hvidløgsprodukt uden den karakteristiske hvidløgsduft. Den aktive svovlforbindelse i Kyolic har vist sig at have gavnlige sundhedsmæssige egenskaber. Som et verdensomspændende produkt er Kyolic fortsat populært blandt forbrugere over hele verden, der søger et naturligt kosttilskud til at opretholde et normalt kolesterolniveau.


40 visninger

Comments


bottom of page