top of page

Collagen forebygger nedslidning og forbedrer dit helbred og livskvalitet


Af Maria Teresa Figueres Juher, biolog med specialistviden inden for collagen og direktør for Protein S.A.


Tab af collagen har stor betydning for dit helbred og din livskvalitet. Heldigvis kan tabet af collagen reduceres på en naturlig og effektivt måde. Collagen er et af de vigtigste proteiner i vores krop og udgør intet mindre end 30 procent af kroppens samlede proteiner. Det er et af de proteiner kroppen producerer mest af og spiller en afgørende rolle i vores led, knogler og hud. Desværre begynder vi at miste collagen fra omkring 25-årsalderen, og i en alder af 50 år begynder konsekvenserne af dette tab at vise sig i form af ubehag, ledsmerter, knoglesvækkelse, rynker og aldring af huden. Tabet af collagen er altså årsagen til mange af de fysiske ændringer, vi forbinder med aldring.


Hvordan påvirker collagen-tabet kroppen?

Collagen er afgørende for vores led, da det genopbygger brusken, der fungerer som en støddæmper mellem vores knogler og forhindrer dem i at gnide mod hinanden. Når vi mister collagen med alderen, bliver brusken tyndere, og knoglerne begynder at gnide mod hinanden, hvilket resulterer i ubehag og smerte.


Ved fødslen består vores knoglestruktur primært af et fleksibelt og stærkt netværk af collagen. I barndommen og ungdommen forstærkes dette netværk af calcium, der optages gennem modermælken. Som voksne begynder vores knogler imidlertid at miste collagen og dermed også calcium. Selvom dette ofte er smertefrit, medfører det, at vores knogler bliver svagere og mere tilbøjelige til brud. Dette tab fortsætter, selv hvis vi indtager tilstrækkelige mængder calcium, fordi det eksisterende calcium i knoglerne ikke kan bevares uden en tilstrækkelig mængde collagen.


Endelig påvirker collagen-tabet også vores hud og bidrager til dannelse af rynker og aldring af huden. Collagenet fungerer som en strukturel støtte, der holder huden glat og elastisk. Når collagen-niveauerne falder, begynder huden at miste sin fasthed og elasticitet, hvilket fører til dannelse af rynker og en generel ældning af hudens udseende.


Collagen-tabets indflydelse på kvinder og unge

Det er værd at bemærke, at tabet af collagen først og fremmest påvirker kvinder, da processen accelereres i overgangsalderen. Unge, der dyrker sport eller motion, kan også opleve ledsmerter som følge af tidlig slid på brusk i leddene.


Heldigvis viser videnskabelige undersøgelser, at vi kan reducere og forsinke alle disse problemer på en naturlig og effektiv måde ved at indtage 10 gram ren og let optagelig collagen dagligt. Effekterne begynder normalt at vise sig inden for tre måneder, men det er vigtigt at bemærke, at effekten kun opnås ved en daglig dosis på mindst 10 gram. Derudover ophører virkningen, hvis man holder op med at tage collagen.


Valg af den rigtige collagen

Der findes forskellige produkter på markedet, der indeholder collagen, men det er vigtigt at vælge en variant, der passer bedst til dig. Colpropur er et rent kosttilskud, der er naturligt, sikkert (uden intolerancer, allergier eller bivirkninger) og nemt at indtage, da det let opløses i vand. Colpropur er blevet testet ved hjælp af strenge videnskabelige undersøgelser, og både vores eget team og tusindvis af mennesker, der bruger det.


Collagen-tabet er et vigtigt emne at være opmærksom på, da det kan have betydelige konsekvenser for vores led, knogler og hud. Heldigvis er det muligt at bekæmpe tabet af collagen ved at tage et dagligt tilskud på 10 gram rent og let optageligt collagen. Colpropur er et anbefalet produkt, der er naturligt, sikkert og effektivt. Start med at tage hånd om dit helbred og din livskvalitet i dag ved at tilføje collagen-tilskuddet til din daglige rutine.


Om forfatteren: Maria Teresa Figueres Juher er direktør for Protein S.A., og hun er uddannet biolog med specialistviden inden for collagen. Hun er også underviser på flere kurser og medicinske kongresser. Med sin ekspertise og erfaring deler hun værdifuld viden om collagen og dets betydning for vores helbred og livskvalitet.

34 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page