0,00 kr - 0 varer

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Homøopati som legitim medicin

Indenrigsministeriet i Schweiz har offentliggjort planer om at give fem komplementære behandlingsformer, herunder homøopati, samme status som den konventionelle medicin.

Homøopati, holistisk medicin, urtemedicin, akupunktur og traditionel kinesisk medicin vil få samme status som konventionel medicin i maj 2017, hvad angår sygesikringsdækning.

Efter at være blevet afvist i 2005 af myndighederne, stemte 65% af schweizerne i 2009 for at komplementær og alternativ medicin skulle være tilskudsberettiget.

Homøopati

Som en følge af afstemningen, bliver disse behandlinger dækket af obligatorisk forsikring som en del af en forsøgsordning i perioden 2012-2017. Hver behandlingsform skal bevise sin "effektivitet, omkostningseffektivitet og egnethed" i 2017.

I en erklæring udsendt i slutningen af marts 2016 af indenrigsministeriet fremgår, at det var kommet til den konklusion, at det var "umuligt at føre et sådant bevis for disse discipliner i deres helhed", og pga. af folkeafstemningen bliver de fremover behandlet på lige fod med andre medicinske fagområder, når det kommer til dækning af sygesikringen.

Ministeriets planer om fortsat at tillade godtgørelse af udgifter til bl.a. homøopati, er på betingelse af at det forvaltes af certificerede læger.

Visse kontroversielle praksis under disse komplementære behandlingsformer vil blive genstand for yderligere kontrol. Ministeriet har indledt en høringsproces - frem til 30. juni 2016.

Kilde: swissinfo.ch 29. marts 2016

Produktserier