0,00 kr - 0 varer

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Hvidløgshøsten fejres

Hvidløgshøsten fejres ved Kyolic fabrik i Californien. Hvidløgshøsten fejres ved Kyolic fabrik i Californien.

I Californien fejrer man hvidløgshøsten. Hvidløg står højt på listen over sunde fødevarer. Frisk hvidløg er dog ikke for alle – det kan forårsage fordøjelsesproblemer og den skarpe lugt, der hænger i ens ånde og på huden, har en afskrækkende effekt på omgivelserne. Men der er mange, der er meget glade for hvidløg, både som et godt og kraftigt krydderi og som kosttilskud. Er man blandt entusiasterne, burde man være med, når hvidløgshøsten fejres i Californien. Det sker særligt to steder, dels Gilroy Garlic Festival og dels på Kyolic fabrikken. Ved Gilroy hvidløgsfestivalen var der i år 102.000 besøgende. Festivalen varer i tre dage i slutningen af juli og finder sted i Gilroy, lidt syd for San Francisco. I 2017 fandt festivalen sted 28.-30. juli.

Mange af de hvidløg der dyrkes organisk i Californien, bliver brugt på Kyolic's nye fabrik. Fabrikken ligger ca. 50 km øst for Los Angeles. Her bliver hvidløgshøsten også markeret, og presse og fagfolk bliver inviteret indenfor for at se både hvidløg, de store lagertanke og produktionen. Lagertankene er en vigtig del af processen fra rå hvidløg til et færdigt kosttilskud. Hvidløgene skal nemlig ligge i 20 måneder i tankene, mens der sker en naturlig fermenteringsproces. Man kan også kalde det en biokonversion, hvor en svovlforbindelse fra det rå hvidløg omdanner sig til en række datterkomponenter, også svovlforbindelser, men uden den karakteristiske hvidløgslugt.

Da Kyolic er udviklet i Japan, blev alle hvidløg til Kyolic tidligere kun dyrket i Japan, men i de seneste10-15 år er interessen og forbruget af Kyolic steget kraftigt i USA og Europa. Derfor har Kyolic bygget en ny og moderne fabrik i Californien, hvor man netop kan få hvidløg i en høj kvalitet. Det er hvidløg dyrket i Californien, som er udgangspunktet for de Kyolic kapsler og tabletter vi får i Danmark.

Hvidløgstanke ved Kyolics fabrik i Californien. Hvidløgstanke ved Kyolics fabrik i Californien.

Når man taler om hvidløg, tænker de fleste på hvidløgslugten. Den karakteristiske skarpe lugt, der kan komme fra frisk hvidløg skyldes svovlforbindelsen allicin, der frigives når man skærer eller tygger i hvidløget. Imidlertid viser videnskabelige studier, at hvidløg ikke behøver at indtages i frisk tilstand for at være effektivt, ej heller er der nogen forbindelse mellem lugten og de sundhedsmæssige fordele.

En alternativ kilde til rå hvidløg, der er lugtfri og har effekt på blodets indhold af kolesterol, er lagret hvidløgsekstrakt, Kyolic. Kyolic er en koncentreret form af organisk hvidløg, som i mere end 700 videnskabelige studier har vist sig at bidrage med sundhedsmæssige fordele på en sikker og effektiv måde.

 

Skriv et svar

Produktserier